Jak bylo na expedici Křivoklátsko 2019?

Na konci července jsem společně s fotografkou Gabrielou Pausa uspořádal fotografický víkend na Křivoklátsku. Přidalo se k nám 7 fotografů a 4 modelky a jeden model. Akce se vydařila, všichni odjížděli nadšeni, plni dojmů, inspirace na focení a s plnými SD kartami. Přináším pár fotografií z tohoto víkendového kurzu.

Ještě v pátek večer jsme si vysvětlili principy svícení a vyzkoušeli záblesky Godox, které nám půjčilo české zastoupení. Fotili jsme pozemní hokejisty z Plzně, kteří měli v resortu soustředění. Myslím, že vzniklo spoustu skvělých fotografií. Hokejisti je použijí do svého kalendáře 🙂

Svítili jsme světly o výkonu 600W a 400W. Na pozadí jsme chtěli mít zapadající slunce. To kvůli mrakům a poloze hřiště nevyšlo, i tak vzniklo hodně skvělých fotografií.

Sobota ráno patřila východu slunce. Fotili jsme na Čertově skále.

Sobotní dopoledne jsme fotili milence ve svatebním na zřícenině hradu Týřov. Již po cestě se naskytlo mnoho fotopříležitostí. Gábina zkušeně vybírala ideální místečka na focení a především ideální přirozené světlo.

Jak fotografií vyprávět příběh? Jak zachytit emoce? Nejzábavnější část sobotního odpoledne. Ve skupinkách jsme kreslili storyboardy a fotili příběh tajných agentů. Později odpoledne jsme ještě stihli fotografování v protisvětle při západu slunce.

Večer focení se záblesky, blbli jsme se světýlky a s focením skrz sklo 🙂

Pomyslným vrcholem bylo fotografování u skryjských jezírek s protisvětlem, záblesky Godox a mlhou. Myslím, že tam se všichni fotograficky vyřádili 🙂

Foto: Gabriela Pausa, Michal Šviga, Michal Neganov

Podobné příspěvky